Με μεγάλη χαρά την Τρίτη 7/3/2023 το Π.ΕΠΑΛ Νεάπολης Λασιθίου και ιδιαίτερα ο Τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων υποδέχθηκε στους χώρους του για μια εκπαιδευτική συζήτηση – ομιλία, έναν παλιό του απόφοιτο και πλέον Αξιωματικό του Εμπορικού Ναυτικού με βαθμό Γ΄ Μηχανικού, τον Παύλο Χατζαντωνάκη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ναυτιλιακού Τομέα είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν έναν εποικοδομητικό διάλογο πάνω σε θέματα που αφορούν το μελλοντικό τους επάγγελμα, τις συνθήκες εργασίας, τις σπουδές, τις εργασιακές απαιτήσεις, τη ζωή στο πλοίο, τις ευκαιρίες καριέρας και οτιδήποτε άλλο τους κινούσε το ενδιαφέρον για το επάγγελμα του Μηχανικού Πλοίων.

Η εκπαιδευτική δράση είχε σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές για το επάγγελμα του Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού και να τους βοηθήσει να επιλέξουν ευκολότερα την ειδικότητα τους ανάμεσα σε Μηχανικού και Πλοιάρχου.

Από τις ερωτήσεις και τη λάμψη στα μάτια των συμμετεχόντων φάνηκε το πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους δράσεις στα σχολεία και πόσο επιθυμούν να πραγματοποιηθούν κι άλλες εκπαιδευτικές συζητήσεις με Πλοιάρχους και άλλες ειδικότητες.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του σχολείου ευχαριστεί πολύ τον κ. Χατζαντωνάκη που μας τίμησε με την παρουσία του και μοιράστηκε τις εμπειρίες του με τους μαθητές μας, και του εύχεται καλή σταδιοδρομία, καλή ζωή και καλές θάλασσες!

Αφήστε σχόλιο