Στα πλαίσια του Σχολικού Προγράμματος δραστηριοτήτων Αγωγής Σταδιοδρομίας, με θέμα “Επαγγέλματα και Αγορά εργασίας”, οι πρώτοι μαθητές του Ναυτιλιακού Τομέα του σχολείου έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο καινοτόμο πρόγραμμα “Adopt a Ship” – “Υιοθεσία Πλοίου”. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό τους δίνεται η δυνατότητα να “συνδεθούν” με ένα πραγματικό πλοίο Ναυτιλιακής εταιρίας και να έρθουν σε άμεση επαφή με τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του, αποκτώντας έτσι γνώσεις που αφορούν τα ναυτικά επαγγέλματα και τη ζωή στο πλοίο.

Επισήμως λοιπόν, από τις 10 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Ναυτιλιακού Τομέα έχουν υιοθετήσει το φορτηγό πλοίο PHILADELPHIA, της ναυτιλιακής εταιρίας DIANA SHIPPING SERVICES S.A., και με ανυπομονησία περιμένουν να πραγματοποιηθεί η πρώτη επικοινωνία με το πλοίο μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Με τον τρόπο αυτό ο Ναυτιλιακός Τομέας, που φέτος ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Π.ΕΠ.ΑΛ., χτίζει μια γερή βάση ώστε να μπορέσουν να στηριχθούν πάνω της οι γέφυρες που θα ενώσουν την τοπική κοινωνία μας με την Ναυτοσύνη και την σύγχρονη Ναυτιλία.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα λάβουν χώρα κι άλλες εκπαιδευτικές δράσεις άμεσα συνδεδεμένες με τον τομέα της ναυτιλίας.

Το συντονισμό και την ολοκλήρωση του προγράμματος έχουν αναλάβει η Ναυτικός του σχολείου κα Καλαϊτζάκη Σοφία (ΠΕ90) και η Μηχ/γος Μηχανικός κα Βιδάλη Αγγελική (ΠΕ82), θέλοντας μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές να είναι προετοιμασμένοι και συνειδητοποιημένοι για να ακολουθήσουν το επάγγελμα που έχουν επιλέξει!

Αφήστε σχόλιο