Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των Λυκείων όλης της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου με τη διενέργεια του αυτοδιαγωνιστικού τεστ, το οποίο θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη.

Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό. Επιπλέον, υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών. Επίσης θα υπάρχουν σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Συμπληρωματικά θα γίνεται χρήση αντισηπτικών, σχολαστικοί καθαρισμοί και τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά.

Αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή και το αργότερο τη Δευτέρα το πρωί όλοι οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν το αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test). Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό οι μαθητές προσέρχονται κανονικά στο σχολείο και έχουν μαζί τους το έντυπο βεβαίωσης υπογεγραμμένο από τους γονείς ότι το τεστ έγινε και βγήκε αρνητικό.

Αν το αποτέλεσμα είναι  θετικό ο μαθητής δεν προσέρχεται στο σχολείο και προχωράει σε δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, στον παρακάτω σύνδεσμο (link) μπορείτε να διαβάσετε Ερωτήσεις/Απαντήσεις σχετικά με το θέμα:

Ερωτήσεις/Απαντήσεις

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε οδηγίες για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού τεστ:

Αφήστε σχόλιο