Την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 16 μαθητές του ΕΠΑΛ Νεάπολης επισκέφθηκαν το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου, στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning που πραγματοποιούν με την εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας Κουφοπούλου Δήμητρα.
Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές με την ονομασία Mediterranean diet-a mix of flavours, προωθεί τη συνεργασία των μαθητών μας με μαθητές από Ιταλία, Τουρκία, Ισπανία και Ρουμανία, με σκοπό  να εξερευνήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Μεσογειακής Διατροφής , να ανταλλάξουν πληροφορίες με συνομήλικους τους από διαφορετικές χώρες και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στα Αγγλικά με έναν ιδιαίτερο και διασκεδαστικό τρόπο. Και βέβαια σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να αναδείξουμε την μοναδικότητα της κρητικής διατροφής  που βασίζεται στην ιδιαιτερότητα και πολυποικιλότητα του τόπου μας.
Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας ιδρύθηκε στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου τον Απρίλιο του 2014 και στεγάζεται στο ανακαινισμένο νεοκλασσικό κτίριο Μανουσάκη που παραχώρησε για το σκοπό αυτό ο Δήμος Ρεθύμνου. Το Κέντρο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ?ΓΕΥΣΙΣΤΟΥΡ? του προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013 και οι δράσεις που αναπτύσσει στοχεύουν στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων για την εξέλιξη του νησιού σε γαστρονομικό τουριστικό προορισμό.
Στο Κέντρο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κ. Σταυρουλάκη Ασπασία, της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, την κ. Μικεδάκη Ρένα της Περιφέρειας Κρήτης, όπως επίσης και από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής κ. Παναγιωτάκη. Επίσης είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις υπέροχες γεύσεις που δημιούργησαν οι επαγγελματίες σεφ στην κουζίνα του Κέντρου με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα.

Αφήστε σχόλιο