Επαγγελματικό Λύκειο Νεάπολης Λασιθίου
Πρόσφατα σχόλια

  Monthly Archives: October 2014

  Εορτασμός Επετείου του “ΟΧΙ”, 28ΗΣ Οκτωβρίου και παράδοση της σημαίας.

  Τη Δευτέρα, 27/10/2014 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δύο εκδηλώσεις-ο εορτασμός της Επετείου του Όχι και η παράδοση της σημαίας και η απονομή των αριστείων στους μαθητές μας.

  Ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Κουτάντος παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο και συνεχάρη την ίδια, αλλά κα τους παραστάτες και όλα τα παιδιά  στα οποία απονεμήθηκε αριστείο προόδου.

  Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου που διοργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας  κ. Κοντολαιμάκη και κ. Ανδρουλάκη σε συνεργασία με μαθητές της Β? και Γ? Λυκείου. Η γιορτή περιελάμβανε αφήγηση ενός ολοκληρωμένου χρονικού του έπους του 1940, συνοδευόμενο από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

  28_Oktwbriou_2014

  Την Πέμπτη, 23/10/2014 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Την ημερίδα αυτή παρακολούθησαν ταυτόχρονα 1300 σχολεία από όλη την Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

  Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν από ειδικούς για τους κινδύνους που μπορεί να εμπεριέχει η πλοήγηση στο διαδίκτυο, όπως διαδικτυακές απάτες, cyber-bullying, τον εθισμό στο διαδίκτυο και τα παιχνίδια και πολλούς άλλους.

  Πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι ενημερώθηκαν ως προς το πού και σε ποιους μπορούν να απευθυνθούν για να ζητήσουν βοήθεια σε περίπτωση που το χρειαστούν.

  Εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

  Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου το ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης γιόρτασε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, θεσμός που καθιερώθηκε φέτος για πρώτη χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών, θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Στο σχολείο μας γιορτάστηκε περίπου μία εβδομάδα μετά λόγω πρακτικών δυσκολιών. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολική χρονιά με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου  πεδίου που όμως θα υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό.

  Ο θεματικός  άξονας του Σχολικού Έτους 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»

  Στο ευρύτερο λοιπόν πνεύμα αυτού του άξονα οργανώθηκαν από την εκπαιδευτικό ΠΕ11 του σχολείου μας κα. Μαίρη Παπακαλούση αγώνες μπάσκετ, βόλλεϊ και επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με την ευρύτερη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

  Στα πλαίσια του φετινού θεματικού άξονα που περιλαμβάνει τον αθλητισμό σε σχέση με  τη διαφορετικότητα καλέσαμε τον χρυσό πρωταθλητή του μήκους και του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ , Γιώργο Κωστάκη , ο οποίος μάλιστα έχει αποφοιτήσει από το σχολείο μας. Ο χρυσός πρωταθλητής μίλησε στους μαθητές για το πόσο σημαντικό είναι να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται για αυτούς αποτελώντας ο ίδιος το ζωντανό παράδειγμα ότι με σκληρή δουλειά και πειθαρχία μπορούν όλοι να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.