Επαγγελματικό Λύκειο Νεάπολης Λασιθίου
Πρόσφατα σχόλια

  Για εκπαιδευτικούς

  Παρακαλούνται οι Γονείς, Εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι οι μαθητές να διαβάσουν πολύ προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας.

  Τονίζουμε ιδιαίτερα τα παρακάτω:

  Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει:
   Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38ο C) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα:
   Βήχα
   Πονόλαιμο
   Μυαλγίες
   Συνάχι
   Πονοκέφαλο
   Ρίγος
   Αίσθημα κόπωσης
   Διάρροια και εμέτους

  Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

   

  Ανακοίνωση σχετικα με το πρόγραμμα Μαθητείας.

  Η υπουργός Παιδείας  υπέγραψε Εγκύκλιο για την προετοιμασία της υλοποίησης της Δ’ Φάσης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας περιόδου 2019-2020. Επίσης  ανακοινώθηκε και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

  Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.00 έως και την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.

  Αναμένεται προκήρυξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, η οποία θα καθορίζει σε ποια ΕΠΑ.Λ. θα λειτουργήσουν τα τμήματα των ειδικοτήτων της Μαθητείας.

  Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση: e-mathiteia.minedu.gov.gr.

  Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι εκτυπώνουν την αίτηση και καταθέτουν το φάκελο με την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφαδικαιολογητικά (αναφέρονται παρακάτω) στις διευθύνσεις των ΕΠΑ.Λ, τα οποία θα υλοποιήσουν πρόγραμμα της ειδικότητάς τους, μέχρι και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

  Σε περίπτωση αδυναμίας συμπλήρωσης της αίτησης ή τεχνικού προβλήματος, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα ΕΠΑ.Λ. στα οποία επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση.

  Εάν δεν εξυπηρετηθούν μπορούν να αποστέλλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mathiteia@sch.gr.

  Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για όσους υποψήφιους πληρούν τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης και έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη.

  Τονίζεται ότι ο εργοδότης δεν δύναται να έχει α’ βαθμού συγγένεια με τον μαθητευόμενο.

  Επισημαίνεται ότι η όποια προηγούμενη επικοινωνία αποφοίτων με ΕΠΑ.Λ. καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» δεν αντικαθιστά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

  Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος στην Δ΄ φάση υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής και μόνο σε ένα ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του.

  Συνοδευτικά έγγραφα – δικαιολογητικά

  Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

  A) Φωτοαντίγραφο :

  1. απολυτηρίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

  2. πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

  3. ταυτότητας

  4. αποδεικτικού ΑΜΚ

  5. αποδεικτικού ΑΦΜ*

  6. γνωμοδότηση ΚΕΔΔΥ, για τους αποφοίτους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

  7. απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης, εφόσον το έχουν λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

  B) Υπεύθυνη δήλωση (Δίνεται από το ΕΠΑ.Λ.)

  * Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει ΑΦΜ μπορεί να υποβάλλει την αίτηση και να προσκομίσει αποδεικτικό ΑΦΜ κατά την εγγραφή του σε τμήμα του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας.

  Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία και πρόοδο.

  Για μία ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο ενημερωθείτε από τις παρακάτω αφίσες ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου: https://saferinternet4kids.gr/yliko/back-to-school-2019/

  Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας , με εγκυκλίους, οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019 ξεκινούν από την Παρασκευή 21-6-2019 και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 15-7-2019.

  Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό:
  – θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
  – στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΕΠΑΛ, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).
  – μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.

  Στην παρακάτω εγκύκλιο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου για τα ΕΠΑΛ 2019.

  ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΎ ΔΕΛΤΙΟΥ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ.

  Η ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ: 15-7-2019

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι για πρώτη φορά το σχολείο μας εντάσσεται σε πρόγραμμα Erasmus !

  Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας κατόπιν αξιολογήσεως που διενεργήθηκε από εξωτερικούς αξιολογητές εγκρίθηκε για χρηματοδότηση η αίτηση που κάναμε με τίτλο “Αρχαίες τεχνολογίες, φυσικά υλικά και πράσινη δόμηση: τεχνικές και προκλήσεις για μια αειφόρα οικοδομική τέχνη”.

  Κατά τη διάρκεια του προγράμματος 18 μαθητές και 2 εκπαιδευτικού του σχολείου μας θα μεταβούν στην Κύπρο για 12 μέρες όπου θα καταρτιστούν στην κατασκευή πετρόκτιστων οικημάτων με τη τεχνική της ξερολιθιάς. Ταυτόχρονα θα κατασκευάσουν με ξερολιθιά μικρό πρότυπο οικίσκο.

  Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς τους σχολείου μας που έκαναν την αίτηση και θα “τρέξουν” το ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό πρόγραμμα.

   

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι δύο (2) μαθητές του σχολείου μας, ο Κριστιάν Βοϊτίλα και η Φωτεινή Κοκολάκη βραβεύτηκαν στον 1ο Πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό διαγωνισμό 2018-19.

  Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο μαθητής Κριστιάν Βοϊτίλα τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο στη ζωγραφική για το έργο “Αυτοκίνητο“.
  • Η μαθήτρια Φωτεινή Κοκολάκη τιμήθηκε με το Γ’ Βραβείο επίσης στη ζωγραφική για το έργο “Λουλούδι“.

  Συγχαρητήρια στους μαθητές/καλλιτέχνες του σχολείου μας !!

   

  Τα διετή προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια, αποτελούν έναν διεθνώς καταξιωμένο ακαδημαϊκό θεσμό, που υλοποιείται πρώτη φορά στη χώρα μας και απευθύνεται αποκλειστικά σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, παρέχοντας μια ακόμη προοπτική για δωρεάν, υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση.

  Παρακαλούνται οι γονείς και οι μαθητές να ενημερωθούν διαβάζοντας τα παρακάτω έγγραφα:

  Σημείωμα Υπουργού

  Έντυπο Διετών Προγραμμάτων για ΕΠΑΛ

   

  To EΠΑ.Λ. Νεάπολης στο πρόγραμμα ‘Blog your heritage-Unblock the past, Share for the Future’.

  Το Επαγγελματικό Λύκειο Νεάπολης θα συμμετέχει κατά το σχολικό έτος 2018-2019 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Βlog your heritage-Unblock the past-Share for the Future’  το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και για το οποίο έχουν επιλεχθεί μετά από αίτησή τους 10 επαγγελματικά Λύκεια από όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής κληρονομιάς 2018 και αποσκοπεί στην ανάδειξη της θεμελιώδους και πολύπλευρης σημασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς για την ευρωπαϊκή κοινωνία, υπό το πρίσμα των σοβαρών πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κοινότητα σήμερα.

  Στα πλαίσια αυτής της δράσης οι μαθητές θα κληθούν να σχεδιάσουν ένα ιστολόγιο (blog) και στη συνέχεια να τροφοδοτούν το περιεχόμενο του παρουσιάζοντας θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής τους , χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη και προσωπική τους επικοινωνιακή γλώσσα, εκφράζοντας παράλληλα τα ενδιαφέροντα , τις ευαισθησίες και τις σκέψεις τους.

  Οι ομάδες εργασίας των Επαγγελματικών Λυκείων θα ξεκινήσουν τις δράσεις τους τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2019 με την ανάδειξη των τριών καλύτερων ιστολογίων και εκδηλώσεις στην Αθήνα με της συμμετοχή και των 10 σχολικών μονάδων.