Επαγγελματικό Λύκειο Νεάπολης Λασιθίου
Πρόσφατα σχόλια

  Για γονείς

  1 2 3 6

  Παρακαλούνται οι Γονείς, Εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι οι μαθητές να διαβάσουν πολύ προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας.

  Τονίζουμε ιδιαίτερα τα παρακάτω:

  Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει:
   Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38ο C) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα:
   Βήχα
   Πονόλαιμο
   Μυαλγίες
   Συνάχι
   Πονοκέφαλο
   Ρίγος
   Αίσθημα κόπωσης
   Διάρροια και εμέτους

  Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

   

  Ανακοίνωση σχετικα με το πρόγραμμα Μαθητείας.

  Η υπουργός Παιδείας  υπέγραψε Εγκύκλιο για την προετοιμασία της υλοποίησης της Δ’ Φάσης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας περιόδου 2019-2020. Επίσης  ανακοινώθηκε και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

  Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.00 έως και την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.

  Αναμένεται προκήρυξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, η οποία θα καθορίζει σε ποια ΕΠΑ.Λ. θα λειτουργήσουν τα τμήματα των ειδικοτήτων της Μαθητείας.

  Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση: e-mathiteia.minedu.gov.gr.

  Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι εκτυπώνουν την αίτηση και καταθέτουν το φάκελο με την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφαδικαιολογητικά (αναφέρονται παρακάτω) στις διευθύνσεις των ΕΠΑ.Λ, τα οποία θα υλοποιήσουν πρόγραμμα της ειδικότητάς τους, μέχρι και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

  Σε περίπτωση αδυναμίας συμπλήρωσης της αίτησης ή τεχνικού προβλήματος, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα ΕΠΑ.Λ. στα οποία επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση.

  Εάν δεν εξυπηρετηθούν μπορούν να αποστέλλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mathiteia@sch.gr.

  Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για όσους υποψήφιους πληρούν τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης και έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη.

  Τονίζεται ότι ο εργοδότης δεν δύναται να έχει α’ βαθμού συγγένεια με τον μαθητευόμενο.

  Επισημαίνεται ότι η όποια προηγούμενη επικοινωνία αποφοίτων με ΕΠΑ.Λ. καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» δεν αντικαθιστά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

  Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος στην Δ΄ φάση υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής και μόνο σε ένα ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του.

  Συνοδευτικά έγγραφα – δικαιολογητικά

  Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

  A) Φωτοαντίγραφο :

  1. απολυτηρίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

  2. πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

  3. ταυτότητας

  4. αποδεικτικού ΑΜΚ

  5. αποδεικτικού ΑΦΜ*

  6. γνωμοδότηση ΚΕΔΔΥ, για τους αποφοίτους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

  7. απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης, εφόσον το έχουν λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

  B) Υπεύθυνη δήλωση (Δίνεται από το ΕΠΑ.Λ.)

  * Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει ΑΦΜ μπορεί να υποβάλλει την αίτηση και να προσκομίσει αποδεικτικό ΑΦΜ κατά την εγγραφή του σε τμήμα του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας.

  Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία και πρόοδο.

  Για μία ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο ενημερωθείτε από τις παρακάτω αφίσες ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου: https://saferinternet4kids.gr/yliko/back-to-school-2019/

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά 2019-2020.

  Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευχόμαστε ένα δημιουργικό σχολικό έτος.

   

   

  Σας ενημερώνουμε ότι η πλατφόρμα εγγραφών (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/)  έχει ανοίξει ξανά για την υποβολή Ηλεκτρονικών Αιτήσεων για κατ’εξαίρεση εγγραφή στα ΕΠΑΛ.

  Η πλατφόρμα εγγραφών θα μείνει ανοικτή από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 έως τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 στις 23:59. Οι ενήλικοι μαθητές/τριες ή οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριων μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση ή τροποίηση αίτησης μόνο σε τμήματα που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία τους και σε ολιγομελή τμήματα τα οποία έχουν εγκριθέιμε απόφαση ΠΔΕ ή με την υπ’αριθμ. 134161/Υ2/30-08-2019 Υπουργική απόφαση.

  Πλατφόρμα εγγραφών:

  https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/

  Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας , με εγκυκλίους, οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019 ξεκινούν από την Παρασκευή 21-6-2019 και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 15-7-2019.

  Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό:
  – θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
  – στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΕΠΑΛ, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).
  – μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.

  Στην παρακάτω εγκύκλιο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου για τα ΕΠΑΛ 2019.

  ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΎ ΔΕΛΤΙΟΥ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ.

  Η ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ: 15-7-2019

  Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020.

  Στο παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε την προκήρυξη, να κάνετε την αίτηση σας αλλά και να δείτε τις προσθεσμίες υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών.

  Προκήρυξη για Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

   

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι για πρώτη φορά το σχολείο μας εντάσσεται σε πρόγραμμα Erasmus !

  Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας κατόπιν αξιολογήσεως που διενεργήθηκε από εξωτερικούς αξιολογητές εγκρίθηκε για χρηματοδότηση η αίτηση που κάναμε με τίτλο “Αρχαίες τεχνολογίες, φυσικά υλικά και πράσινη δόμηση: τεχνικές και προκλήσεις για μια αειφόρα οικοδομική τέχνη”.

  Κατά τη διάρκεια του προγράμματος 18 μαθητές και 2 εκπαιδευτικού του σχολείου μας θα μεταβούν στην Κύπρο για 12 μέρες όπου θα καταρτιστούν στην κατασκευή πετρόκτιστων οικημάτων με τη τεχνική της ξερολιθιάς. Ταυτόχρονα θα κατασκευάσουν με ξερολιθιά μικρό πρότυπο οικίσκο.

  Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς τους σχολείου μας που έκαναν την αίτηση και θα “τρέξουν” το ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό πρόγραμμα.

   

  1 2 3 6