Το σχολείο μας με ομάδα μαθητών από το τμήμα της Ειδικότητας Οχημάτων έλαβε μέρος στον “2ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο ανάπτυξη” που διοργανώνει η Envolve entrepreneurship.

Πιο αναλυτικά η ομάδα των μαθητών που αποτελούνταν από τους Σηφαντωνάκη Δημήτριο, Κοκολάκη Δημήτριο, Χαλκιαδάκη Νικόλαο, Μαυρικάκη Μαρία, Μπέντεκ Αλεξαντερ, Πολυχρονάκη Καλλιόπη και Μασσάρο Ιωάννη με οδηγούς τους εκπαιδευτικούς Γιώργο Κουδουμά (Μηχανικός Οχημάτων) και Νεκτάριο Κοντολαιμάκη (Μηχανολόγο Μηχανικό) κατέθεσαν στον διαγωνισμό πρόταση επιχειρηματικής ιδέας με τίτλο επιχείρησης “Εκπαιδευτικά Εποπτικά Μέσα Αυτοκινήτου Α.Ε.“.

Η πρόταση του σχολείου μας προκρίθηκε στις 10 καλύτερες προτάσεις μεταξύ 114 προτάσεων που κατετέθησαν από όλη την Ελλάδα και θα συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό που θα γίνει την Κυριακή 03 Απριλίου 2022 διαδικτυακά ΕΔΩ. Θα υπάρχει ανοιχτή ψηφοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής ώστε να αναδειχτεί η νικήτρια ομάδα του βραβείου κοινού και σας προσκαλούμε να υποστηρίξετε την πρόταση μας.

Η ιδέα έχει να κάνει με την κατασκευή εποπτικών μέσων διδασκαλίας για τα μαθήματα Μηχανές Εσωτερικής Καύσης και Τεχνολογίας Ελέγχου Διαγνώσεων με χρήση λειτουργικών κινητήρων οχημάτων.

Τα Εποπτικά Μέσα θα κατασκευάζονται με την τοποθέτηση επί βάσεως πλήρως λειτουργικών κινητήρων με σκοπό την τέλεση πλήθους ασκήσεων, μετρήσεων και διαγνώσεων.

Απευθυνόμαστε στην αγορά των Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας όπου για την συγκεκριμένη εξειδίκευση (Εποπτικά Μέσα Αυτοκινήτων) ο ανταγωνισμός είναι περιορισμένος. Στην Ελλάδα δεν δραστηριοποιείται ανάλογη επιχείρηση ενώ στο εξωτερικό οι ανάλογες επιχειρήσεις είναι ελάχιστες και οι περισσότερες βρίσκονται σε επίσημα εταιρικά εκπαιδευτικά κέντρα και είναι ιδιοκατασκευές και όχι προϊόντα συστηματικής κατασκευαστικής ροής.

Τα έσοδά της επιχείρησης θα προέρχονται από τις πωλήσεις των Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό σε:
• Δημόσια και Ιδιωτικά σχολικά εργαστήρια ειδικότητας Οχημάτων
• Σωματεία, Συλλόγους Μηχανικών Οχημάτων και Ιδιώτες μηχανικούς
• Εργαστήρια δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ
• Δημόσια και ιδιωτικά Πολυτεχνεία και Πανεπιστημιακές σχολές
• Αντιπροσωπείες Οχημάτων σε τμήματα εκπαίδευσης προσωπικού

Η ιδέα έχει προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη διότι στην κατασκευή των Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας θα χρησιμοποιούνται υλικά (κινητήρες και περιφερειακά) από οχήματα που έχουν καταλήξει στην ανακύκλωση (προς απόσυρση).

Αφήστε σχόλιο