Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους μαθητές και γονείς του σχολείου μας ότι το σχολείο μας θα επαναλειτουργήσει με δια ζώσης εκπαίδευση από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας αλλά και στους γονείς αυτών ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική:

  • Εντός των σχολικών αιθουσών και διαδρόμων του κτηρίου
  • Εκτός κτηρίων και στους προάυλιους χώρους
  • Στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και επισκέπτες στην σχολική μας μονάδα.

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του της γυμναστικής/ άθλησης.

Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει στο γραφείο του διευθυντή μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Οι απουσίες μαθητών σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19 καταγράφονται, αλλά δεν προσμετρώνται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Αν νοσεί από κορωνοϊό COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

β) Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας. Οι ομάδες μαθητών αυξημένου κινδύνου είναι οι ακόλουθες:

Μαθητές που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωσή της.
Μαθητές μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από δώδεκα (12) μήνες.

Μαθητές μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από εικοσιτέσσερις (24) μήνες.

Μαθητές με δρεπανοκυτταρική αναιμία.

ν. Μαθητές με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIV και CD4 <500).

vi. Μαθητές υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (prednisolone >20mg /μέρα).

νii. Μαθητές με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια.

Μαθητές με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια.

Μαθητές με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή μαθητές με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου.
Μαθητές με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.

γ) Μαθητής που έχει υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένει την έκδοση του αποτελέσματος.

Για τους μαθητές που απουσιάζουν εντασσόμενοι σε ευπαθείς ομάδες, προβλέπεται η παρακολούθηση μαθημάτων μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΟΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Κατα τη διάρκεια των διαλλειμάτων βγαίνουμε από την τάξη υποχρεωτικά και τα παράθυρα μένουν ανοικτά για να αεριστεί η αίθουσα επαρκώς. Τα παράθυρα στις αίθουσες θα πρέπει να ανοίγουν για τουλάχιστον 5 λεπτά κάθε 20 λεπτά μαθήματος για αερισμό της αίθουσας.

ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Θα λειτουργεί κανονικά και παρακαλούμε να τηρούνται οι αποστάσεις. Εντός της αίθουσας του κυλικείου επιτρέπεται να βρίσκονται το πολύ 4 μαθητές.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ

Όποιος μαθητής/τρια άνω των 16 ετών θέλει να υποβληθεί σε δωρεάν τεστ μπορεί να δηλώσει στη διεύθυνση: https://edu.testing.gov.gr/

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ !