Ανακοίνωση σχετικα με το πρόγραμμα Μαθητείας.
Η υπουργός Παιδείας  υπέγραψε Εγκύκλιο για την προετοιμασία της υλοποίησης της Δ’ Φάσης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας περιόδου 2019-2020. Επίσης  ανακοινώθηκε και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.00 έως και την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.
Αναμένεται προκήρυξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, η οποία θα καθορίζει σε ποια ΕΠΑ.Λ. θα λειτουργήσουν τα τμήματα των ειδικοτήτων της Μαθητείας.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση: e-mathiteia.minedu.gov.gr.
Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι εκτυπώνουν την αίτηση και καταθέτουν το φάκελο με την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφαδικαιολογητικά (αναφέρονται παρακάτω) στις διευθύνσεις των ΕΠΑ.Λ, τα οποία θα υλοποιήσουν πρόγραμμα της ειδικότητάς τους, μέχρι και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 14:00.
Σε περίπτωση αδυναμίας συμπλήρωσης της αίτησης ή τεχνικού προβλήματος, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα ΕΠΑ.Λ. στα οποία επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση.
Εάν δεν εξυπηρετηθούν μπορούν να αποστέλλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mathiteia@sch.gr.
Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για όσους υποψήφιους πληρούν τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης και έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη.
Τονίζεται ότι ο εργοδότης δεν δύναται να έχει α’ βαθμού συγγένεια με τον μαθητευόμενο.
Επισημαίνεται ότι η όποια προηγούμενη επικοινωνία αποφοίτων με ΕΠΑ.Λ. καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» δεν αντικαθιστά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος στην Δ΄ φάση υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής και μόνο σε ένα ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του.
Συνοδευτικά έγγραφα – δικαιολογητικά
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:
A) Φωτοαντίγραφο :

1. απολυτηρίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

2. πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

3. ταυτότητας

4. αποδεικτικού ΑΜΚ

5. αποδεικτικού ΑΦΜ*

6. γνωμοδότηση ΚΕΔΔΥ, για τους αποφοίτους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

7. απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης, εφόσον το έχουν λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

B) Υπεύθυνη δήλωση (Δίνεται από το ΕΠΑ.Λ.)
* Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει ΑΦΜ μπορεί να υποβάλλει την αίτηση και να προσκομίσει αποδεικτικό ΑΦΜ κατά την εγγραφή του σε τμήμα του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας.