Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου το ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης γιόρτασε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, θεσμός που καθιερώθηκε φέτος για πρώτη χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών, θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Στο σχολείο μας γιορτάστηκε περίπου μία εβδομάδα μετά λόγω πρακτικών δυσκολιών. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολική χρονιά με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου  πεδίου που όμως θα υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό.
Ο θεματικός  άξονας του Σχολικού Έτους 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»
Στο ευρύτερο λοιπόν πνεύμα αυτού του άξονα οργανώθηκαν από την εκπαιδευτικό ΠΕ11 του σχολείου μας κα. Μαίρη Παπακαλούση αγώνες μπάσκετ, βόλλεϊ και επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με την ευρύτερη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.
Στα πλαίσια του φετινού θεματικού άξονα που περιλαμβάνει τον αθλητισμό σε σχέση με  τη διαφορετικότητα καλέσαμε τον χρυσό πρωταθλητή του μήκους και του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ , Γιώργο Κωστάκη , ο οποίος μάλιστα έχει αποφοιτήσει από το σχολείο μας. Ο χρυσός πρωταθλητής μίλησε στους μαθητές για το πόσο σημαντικό είναι να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται για αυτούς αποτελώντας ο ίδιος το ζωντανό παράδειγμα ότι με σκληρή δουλειά και πειθαρχία μπορούν όλοι να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.