Επαγγελματικό Λύκειο Νεάπολης Λασιθίου
Πρόσφατα σχόλια

  Monthly Archives: June 2019

  Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας , με εγκυκλίους, οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019 ξεκινούν από την Παρασκευή 21-6-2019 και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 15-7-2019.

  Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό:
  – θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
  – στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΕΠΑΛ, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).
  – μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.

  Στην παρακάτω εγκύκλιο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου για τα ΕΠΑΛ 2019.

  ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΎ ΔΕΛΤΙΟΥ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ.

  Η ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ: 15-7-2019

  Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020.

  Στο παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε την προκήρυξη, να κάνετε την αίτηση σας αλλά και να δείτε τις προσθεσμίες υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών.

  Προκήρυξη για Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

   

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι για πρώτη φορά το σχολείο μας εντάσσεται σε πρόγραμμα Erasmus !

  Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας κατόπιν αξιολογήσεως που διενεργήθηκε από εξωτερικούς αξιολογητές εγκρίθηκε για χρηματοδότηση η αίτηση που κάναμε με τίτλο “Αρχαίες τεχνολογίες, φυσικά υλικά και πράσινη δόμηση: τεχνικές και προκλήσεις για μια αειφόρα οικοδομική τέχνη”.

  Κατά τη διάρκεια του προγράμματος 18 μαθητές και 2 εκπαιδευτικού του σχολείου μας θα μεταβούν στην Κύπρο για 12 μέρες όπου θα καταρτιστούν στην κατασκευή πετρόκτιστων οικημάτων με τη τεχνική της ξερολιθιάς. Ταυτόχρονα θα κατασκευάσουν με ξερολιθιά μικρό πρότυπο οικίσκο.

  Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς τους σχολείου μας που έκαναν την αίτηση και θα “τρέξουν” το ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό πρόγραμμα.

   

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι δύο (2) μαθητές του σχολείου μας, ο Κριστιάν Βοϊτίλα και η Φωτεινή Κοκολάκη βραβεύτηκαν στον 1ο Πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό διαγωνισμό 2018-19.

  Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο μαθητής Κριστιάν Βοϊτίλα τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο στη ζωγραφική για το έργο “Αυτοκίνητο“.
  • Η μαθήτρια Φωτεινή Κοκολάκη τιμήθηκε με το Γ’ Βραβείο επίσης στη ζωγραφική για το έργο “Λουλούδι“.

  Συγχαρητήρια στους μαθητές/καλλιτέχνες του σχολείου μας !!

   

  Τα διετή προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια, αποτελούν έναν διεθνώς καταξιωμένο ακαδημαϊκό θεσμό, που υλοποιείται πρώτη φορά στη χώρα μας και απευθύνεται αποκλειστικά σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, παρέχοντας μια ακόμη προοπτική για δωρεάν, υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση.

  Παρακαλούνται οι γονείς και οι μαθητές να ενημερωθούν διαβάζοντας τα παρακάτω έγγραφα:

  Σημείωμα Υπουργού

  Έντυπο Διετών Προγραμμάτων για ΕΠΑΛ