Επαγγελματικό Λύκειο Νεάπολης Λασιθίου
Πρόσφατα σχόλια

  Monthly Archives: September 2013

  1ος Πανελλήνιος Μαθητικός – Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων

  VideoClip, Ηχητικού Μηνύματος, Αφίσας

  “Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια”

  afisa 2

  Ο “Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης – Ο Άγιος Χριστόφορος” διοργανώνει τον 1ο πανελλήνιο μαθητικό φοιτητικό διαγωνισμό πολυμέσων με θέμα την οδική ασφάλεια, και καλεί όλους τους μαθητές-φοιτητές των σχολείων και πανεπιστημίων της Ελλάδας καθώς και των ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού, να συμμετάσχουν δημιουργώντας το δικό τους βίντεο, ηχητικό μήνυμα ή αφίσα με θέμα την οδική ασφάλεια και να συμβάλλουν και αυτοί στην προσπάθεια όλων μας για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων στην χώρα μας.

  Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αποστείλουν τις εργασίες τους έως και τις 15 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου και βράβευση των καλύτερων εργασιών σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

  Η υποβολή συμμετοχών και η ψηφοφορία των έργων θα γίνουν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού:  http://www.polentaspark.gr/agonizomai-odiki-asfaleia/

  Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων Κισσάμου και Σελίνου, Κυδωνίας και Αποκορώνου, του Ο.Η.Ε., των Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας Πρόνοιας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας – Υποδομών και Δικτών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων, και της Περιφέρειας Κρήτης.

  Το διαγωνισμό αυτό στηρίζουν επίσης η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Νοσοκομείο Χανίων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης, το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, φορείς και πολίτες του νομού Χανιών.

  Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.polentaspark.gr/agonizomai-odiki-asfaleia
  • Σελίδα στο facebook: http://www.facebook.com/agonizomai.odiki.asfaleia
  • Video προβολής του διαγωνισμού: http://vimeo.com/65000979#
  • Ανακοίνωση του διαγωνισμού στον τύπο: http://youtu.be/Utm8WdQke1g    

  Από το φετινό σχολικό έτος 2013-14 ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις λειτουργίας Κύκλων Επιλογής στην Α΄ τάξη Ημερησίου και Α΄ τάξη Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου
  1.    Όπου η Α΄ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου λειτουργεί με ένα τμήμα Γενικής Παιδείας απαιτούνται τουλάχιστον έντεκα (11) μαθητές για τη δημιουργία Κύκλου Επιλογής. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Επαγγελματικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία Κύκλου Επιλογής με τουλάχιστον έξι (06) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
  2.    Όπου η Α΄ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου λειτουργεί με δύο τμήματα Γενικής Παιδείας απαιτούνται τουλάχιστον δεκαπέντε (15) μαθητές για τη λειτουργία Κύκλου Επιλογής. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Επαγγελματικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία Κύκλου Επιλογής τουλάχιστον με δέκα (10) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
  3.    Όπου η Α΄ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου λειτουργεί με τρία ή περισσότερα τμήματα Γενικής Παιδείας, απαιτούνται τουλάχιστον είκοσι (20) μαθητές για τη λειτουργία Κύκλου Επιλογής. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Επαγγελματικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη, μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία Κύκλου Επιλογής με τουλάχιστον δεκαπέντε (15) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
  4.    Στα απομονωμένα Επαγγελματικά Λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, όπου η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία Κύκλου Επιλογής ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
  5.    Στις περιπτώσεις που ο αριθμός των μαθητών, οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν υπερβαίνει τους είκοσι πέντε (25), εγκρίνεται η λειτουργία και άλλου Κύκλου Επιλογής.
  Β. Προθεσμίες για την αλλαγή Κύκλου Επιλογής

  Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου επιλέγουν, με την έναρξη του σχολικού έτους, τον Κύκλο Επιλογής τον οποίο επιθυμούν να ακολουθήσουν. Η ημερομηνία πέρα από την οποία δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο η αλλαγή Κύκλου Επιλογής είναι η 30ή Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους.
  Γ. Δικαίωμα αλλαγής Κύκλου Επιλογής σε περιπτώσεις μετεγγραφής
  1. Μετεγγραφή μαθητή από σχολείο στο οποίο παρακολουθεί έναν συγκεκριμένο Κύκλο Επιλογής σε σχολείο στο οποίο δε λειτουργεί ο Κύκλος αυτός, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί παρά μόνο στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες η μετεγγραφή γίνεται εξαιτίας αλλαγής κατοικίας λόγω βεβαιωμένης αλλαγής εργασίας των γονέων, θανάτου, ασθενείας που θα αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα, λόγω διαζυγίου ή σημειώνοντας και αποδεικνύοντας οικογενειακούς λόγους και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του Α΄ τετραμήνου. Στις περιπτώσεις αυτές ο μαθητής επιλέγει ανάμεσα στους Κύκλους Επιλογής που λειτουργούν στο σχολείο υποδοχής. Για τα μαθήματα ειδικοτήτων των Κύκλων Επιλογής για τα οποία δεν υπάρχει βαθμός Α΄ τετραμήνου, εφαρμόζεται η παρ. 3 του άρθρου 21 του Π.Δ. 50/2008 (Α΄ 81).
  2. Σε περιπτώσεις μετεγγραφής (ή αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος) μαθητών της Α΄ τάξης Επαγγελματικού Λυκείου από σχολείο όπου διδάσκεται ένας συγκεκριμένος Κύκλος Επιλογής, σε σχολείο όπου ο ίδιος Κύκλος δε διδάσκεται, οι μαθητές αυτοί υποχρεούνται να επιλέξουν άλλον Κύκλο Επιλογής από τους διδασκόμενους Κύκλους στο δεύτερο σχολείο, ενώ επιπλέον ισχύουν κατά περίπτωση τα εξής:
  α) Αν η μετεγγραφή πραγματοποιηθεί έως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του δευτέρου τετραμήνου, τότε ο μαθητής αξιολογείται στα μαθήματα ειδικοτήτων του Κύκλου Επιλογής που θα παρακολουθήσει στο σχολείο στο οποίο θα μετεγγραφεί.
  Β) Αν η μετεγγραφή πραγματοποιηθεί μετά από το πρώτο δεκαπενθήμερο του δευτέρου τετραμήνου, αλλά οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του Β΄ τετραμήνου και ο σύλλογος διδασκόντων κρίνει ότι είναι δυνατή η αξιολόγηση και η εξαγωγή προφορικού βαθμού στα μαθήματα ειδικοτήτων του Κύκλου Επιλογής που επέλεξε ο μαθητής, τότε για την προφορική βαθμολογία εφαρμόζεται η παρ. 3 του άρθρου 21 του Π.Δ. 50/2008 (Α΄ 81).
  Γ) Σε κάθε άλλη περίπτωση εφαρμόζεται η παρ. 4 του άρθρου 21 του Π.Δ. 50/2008 (Α΄ 81).
  Οι Διευθύνσεις των σχολείων που εμπλέκονται στη μετεγγραφή και πριν από την πραγματοποίησή της υποχρεούνται να ενημερώνουν τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους για το περιεχόμενο της παρούσης Απόφασης

  (πηγή: http://www.likio.gr)

  Με ιδιαίτερη χαρά μάθαμε ότι ένας πρώην μαθητής μας ο Γιώργος Κωστάκης, αφού πριν λίγα χρόνια πέρασε με Πανελλήνιες εξετάσεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ και αποφοίτησε από αυτήν με επιτυχία, σήμερα ασχολείται με ιδιαίτερη επιτυχία με τον αθλητισμό και κατάφερε να βγει τρίτος (3ος) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τριπλούν κατηγορίας Τ46 που έγινε στη Λυόν της Γαλλίας πριν λίγες μέρες!

  Μπράβο Γιώργο, και εις ανώτερα !

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YSuSZ4-MR7Y#t=69[/youtube]

  Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας μια ευτυχισμένη και δημιουργική σχολική χρονιά!

  Για καλωσόρισμα σας παρουσιάζουμε ένα μικρό βιντεάκι με φωτογραφίες από δραστηριότητες και εργαστήρια του σχολείου μας:

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8abpO3Iu_Ok[/youtube]