Επαγγελματικό Λύκειο Νεάπολης Λασιθίου
Πρόσφατα σχόλια

  Εκδηλώσεις σχολείου

  Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του θεάτρου του σχολείου μας η καθιερωμένη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. 

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά 2019-2020.

  Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευχόμαστε ένα δημιουργικό σχολικό έτος.

   

   

  Στα πλαίσια του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του σχολείου μας Ιωάννας Τζαγκαράκη, παιδιά από την Α’ και την Γ’ τάξη ανέδειξαν τις καλλιτεχνικές τους δυνατότητες σε έναν εξωτερικό τοίχο του προαυλίου μας. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικά …όμορφο !

   

  Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 μαθητές της 1ης τάξης του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες Καρακού Μαρία και Κουφοπούλου Δήμητρα πραγματοποίησαν επίσκεψη στον ιστορικό χώρο της Σπιναλόγκα.

   

  To EΠΑ.Λ. Νεάπολης στο πρόγραμμα ‘Blog your heritage-Unblock the past, Share for the Future’.

  Το Επαγγελματικό Λύκειο Νεάπολης θα συμμετέχει κατά το σχολικό έτος 2018-2019 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Βlog your heritage-Unblock the past-Share for the Future’  το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και για το οποίο έχουν επιλεχθεί μετά από αίτησή τους 10 επαγγελματικά Λύκεια από όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής κληρονομιάς 2018 και αποσκοπεί στην ανάδειξη της θεμελιώδους και πολύπλευρης σημασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς για την ευρωπαϊκή κοινωνία, υπό το πρίσμα των σοβαρών πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κοινότητα σήμερα.

  Στα πλαίσια αυτής της δράσης οι μαθητές θα κληθούν να σχεδιάσουν ένα ιστολόγιο (blog) και στη συνέχεια να τροφοδοτούν το περιεχόμενο του παρουσιάζοντας θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής τους , χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη και προσωπική τους επικοινωνιακή γλώσσα, εκφράζοντας παράλληλα τα ενδιαφέροντα , τις ευαισθησίες και τις σκέψεις τους.

  Οι ομάδες εργασίας των Επαγγελματικών Λυκείων θα ξεκινήσουν τις δράσεις τους τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2019 με την ανάδειξη των τριών καλύτερων ιστολογίων και εκδηλώσεις στην Αθήνα με της συμμετοχή και των 10 σχολικών μονάδων.

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

  Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση μας.

  Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που έγιναν στο σχολείο μας για την ημέρα κατά της Σχολικής βίας, καλέσαμε τους μαθητές του σχολείου μας να σχεδιάσουν ένα σκίτσο σχετικό με τη Σχολική βία. Οι μαθητές μας παρέδωσν 7 σκίτσα και τώρα καλούνται όλοι οι μαθητές αλλά και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας να ψηφίσουν ποιο είναι αυτό που τους αρέσει περισσότερο.

  Στο παρακάτω link μπορείτε να ψηφίσετε το σχέδιο που σας αρέσει περισσότερο:

  ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΙΤΣΟ

  Η ψηφοφορία είναι ανοικτή μέχρι και την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.

  Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

  Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

  Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

  Με αφορμή την ημέρα αυτή το σχολείο μας με τους εκπαιδευτικούς Ιωάννα Τζαγκαράκη και Μαρία Καρακού πραγματοποίησε μία δράση/φωτογράφιση των παιδιών μας με κυρίαρχο σύνθημα “Μίλα τώρα” και σκοπό την ευαισθητοποίηση και προβληματισμό όλων όσων εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη Σχολική Βία. 

  Ημέρα σχολικής Βίας 2018

   

  Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Κουφοπούλου Δήμητρα και Λαπιδάκης Μιχάλης συγκέντρωσαν παλιές φωτογραφίες του σχολείου μας και έφτιαξαν αυτό το πανέμορφο ημερολόγιο για το 2017.

  Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…

  Στις 29 Ιανουαρίου 2016 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Νεάπολης έκοψε τη βασιλόπιτα του στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

  Ευχαριστούμε πολύ!